Voordelen om voor Management Buy-In te kiezen

Als u ondernemer wilt worden, hoeft u dit niet te doen door zelf een bedrijf te starten. U kunt er ook voor kiezen om een bestaand bedrijf over te nemen door uzelf in te kopen in het bestaande management van een bedrijf. Hiermee bent u een Management Buy-In kandidaat. Kiezen voor Management Buy-In brengt vele voordelen met zich mee.

Motieven van de onderneming
Het kan zijn dat de onderneming een zeer sterke groei doormaakt die het huidige management niet aan kan. De Management Buy-In kandidaat beschikt over de nodige vaardigheden om deze groei in goede banen te leiden. Een ander motief kan zijn dat de huidige eigenaar graag met pensioen wil of iets anders wil gaan doen. Ook kan een omslag in het management gewenst zijn, omdat de desbetreffende onderneming haar bedrijfsprocessen anders wil inrichten.

Vaak is Management Buy-In de ideale oplossing voor een manager met veel ervaring binnen een bepaald vakgebied die de stap wil zetten naar ondernemerschap en deze kennis graag wil toepassen binnen zijn/haar eigen onderneming.

Voordelen
Het allergrootste voordeel van Management Buy-In is dat de eerste risico’s die bij de start van een nieuw bedrijf naar voren komen, al voor het grootste gedeelte zijn weggenomen. Tevens zal een bestaande onderneming zich al bewezen hebben qua concept: er is een bewezen markt voor de producten of services van de onderneming. Daarnaast zal het bedrijf al naamsbekendheid hebben en kun je meteen een vliegende start maken.

Een ander voordeel is dat het bedrijf waarschijnlijk al een goed netwerk heeft opgebouwd, inclusief een bestaand klantenbestand. Daarmee gepaard gaat het bestaande personeel dat over de knowhow van de onderneming beschikt. Hier kan de nieuwe eigenaar van de onderneming goed gebruik van maken om de doelstellingen nog beter te kunnen verwezenlijken.

Een voordeel voor de verkopende partij zal zijn dat de nieuwe eigenaar met goede moed, veel energie en met heel zijn hart de onderneming gaat leiden. Hij heeft geïnvesteerd in de onderneming en wil deze dan ook tot een succes brengen. Hiermee zijn de doelstellingen en strategieën van de onderneming gebaat.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Pro-Ondernemer bestaat uit verschillende partners die al jarenlange ervaring hebben met bedrijfsovernames. Ons doel is om beloftevolle initiatieven te upscalen en voor MBI kandidaten een passende uitdaging te vinden (en andersom). Pro-Ondernemer streeft ernaar om kennis en ervaring toe te voegen. Het is mogelijk om mee te participeren in projecten waarin wij investeren. Bekijk ons vraag & aanbod voor de Management Buy-In mogelijkheden.

admin

About

Pro-Ondernemer wil als toonaangevende investeringspartner, optimale kansen bieden aan groei-initiatieven en deze ontwikkelen tot succesvolle ondernemingen door gericht kennis, kunde en kapitaal samen te brengen en elkaar aan te laten vullen.