Financiering en investeringsopties

De een zoekt een herfinanciering, de ander heeft tijdelijk krediet nodig en weer een ander heeft naast financiële ondersteuning, ook ondersteuning nodig op het gebied van kennis. Uiteraard zijn er ook mensen die op zoek zijn naar een investeerder die een bepaald belang in de organisatie wil nemen.

Volgens Wikipedia verwacht een investeerder geen rente op zijn investering maar deelname in de winst. In het begin naar verhouding wat hij investeert in relatie tot de waarde van het bedrijf. Daar liggen natuurlijk de nodige discussiepunten. Wat is de waarde van een startend bedrijf? En wat is het idee en de uren van de startende ondernemer waard?

Dat is niet alleen afhankelijk van het bedrijf, maar ook van de eigenaar. Wil hij zelfstandig blijven, of een deel van die zelfstandigheid opgeven en delen met een investeerder? Of wil hij een MBI kandidaat?

Al met al zijn de vragen divers, maar ook de antwoorden. Gaat het om een lening of krediet? Of om een investeerder? Of is een partner in de vorm van een MBI de beste oplossing? Als Pro-Ondernemer gaan we dan ook graag eerst het gesprek aan om te zien wat de situatie is en welke oplossingsrichting het beste past bij de onderneming en de ondernemer.

admin

About

Pro-Ondernemer wil als toonaangevende investeringspartner, optimale kansen bieden aan groei-initiatieven en deze ontwikkelen tot succesvolle ondernemingen door gericht kennis, kunde en kapitaal samen te brengen en elkaar aan te laten vullen.