Betaalbare rechtsbijstand voor iedereen

Door middel van het aanbieden van betaalbare rechtsbijstand (in veel gevallen 50% tot 70% goedkoper dan de reguliere, commerciële rechtsbijstand) en borg te staan voor kwalitatief zeer hoge normen, zal Advocatennetwerk Pro Jure zich zowel gaan richten op de particuliere klant als op de zakelijke markt (ZZP, MKB).

Onderzoek heeft aangetoond dat het overgrote deel van de ondernemers geen rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten vanwege de kosten hiervoor. Ondertussen komen kleinere ondernemers, ondanks de hoogte van hun inkomsten, voor bedrijfsmatige zaken niet in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand. Evenmin is een kleinere onderneming in staat om zelf voorzieningen te treffen voor deugdzame rechtsbijstand. Dit betekent onder andere dat kleinere ondernemers in veel gevallen, noodgedwongen de verdedigbare en verhaalbare vorderingen of zaken moeten afschrijven c.q. laten lopen. Pro Jure wil deze ondernemers bijstaan.

Ook op de particuliere markt ziet Advocatennetwerk Pro Jure veel kansen. Door de bezuinigingen in de gefinancierde rechtsbijstand is het voor velen onmogelijk om hun zaak aan de rechter voor te leggen. Onder particulieren is er tegelijkertijd sprake van een groeiende groep rechtzoekenden die op basis van hun inkomen (nét) niet in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand, maar voor wie betaling van een commercieel uurtarief van een advocaat geen haalbare kaart is. Ook onder particulieren beschikt dus slechts een kleine minderheid over een rechtsbijstandsverzekering.

Het gevolg: particulieren en ondernemers staan er steeds vaker alleen voor en men zal zonder rechtshulp voor de eigen rechten moeten opkomen en zelf moeten opboksen tegen de regelgeving, bezuinigingen, etc. Dit vloeit ook voort uit het overheidsbeleid inzake ‘zelfredzaamheid’. De regels worden echter steeds complexer en hierdoor wordt bijstand door een ervaren en gespecialiseerd advocaat steeds onmisbaarder.

Om deze reden hebben partijen uit het zakenleven en de advocatuur de handen ineengeslagen om tot kwalitatief hoogwaardige en betaalbare rechtsbijstandsverlening te komen.

Zowel voor de zakelijke als de particuliere cliënt zal Advocatennetwerk Pro Jure uitgaan van een zeer lage, maandelijkse bijdrage, de zogenaamde ‘retainer’, omdat het aangesloten landelijke advocaten-netwerk bereid is tegen zeer scherpe tarieven te werken. Hierdoor is men gegarandeerd van een vast aantal kosteloze uren aan rechtsbijstand en heeft men bovendien recht op een korting van 50% tot 70% op het gangbare honorarium wanneer de ingekochte uren zijn verbruikt.

Naast het creëren van een landelijk netwerk van gedreven, ervaren en gespecialiseerde advocatenkantoren, zal de landelijke uitrol worden gevormd door regionaal werkende, ondersteunende licentienemers; dit zijn de zogeheten ‘Law Clerks’.
Dit is afgeleid van het Britse rechtsmodel, waarin deze Law Clerks zorgdragen voor de koppeling van de rechtzoekende persoon aan de juiste advocaat. Daarnaast zorgen deze Law Clerks voor commerciële en juridisch-administratieve ondersteuning voor een optimaal lopende bedrijfsvoering. Door de hulp van deze Law Clerks kan de advocaat al zijn aandacht richten op de hulp aan de cliënt.

Over de initiatiefnemers:
Mr. Robert Peter Kuijper, oprichter van Advocatenkantoor Kuijper, heeft jarenlange ervaring in het bijstaan van particulieren en ondernemers. Hierdoor kan hij als geen ander inschatten ‘waar de schoen wringt’ en waar hulp nodig is. Gedreven als hij is om de toegang tot de rechter en de advocatuur voor ieder betaalbaar te maken, zal hij een centrale rol spelen binnen Advocatennetwerk Pro Jure.

Wilt u meer weten over de onderneming of de participatiemogelijkheden? neem dan contact met ons op.

admin

About

Pro-Ondernemer wil als toonaangevende investeringspartner, optimale kansen bieden aan groei-initiatieven en deze ontwikkelen tot succesvolle ondernemingen door gericht kennis, kunde en kapitaal samen te brengen en elkaar aan te laten vullen.